Pappa Agis mozzarellasås

Pappa Agis mozzarellasås
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Pappa Agis mozzarellasås

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

12 ingredienser

Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen. /Emma

Använd gätna ekologiska råvaror när du gör den här rätten.

Ingredienser

portioner
  • pasta penne (till 4 pers)
  • 1 msk olivolja + 1 msk smör till stekning
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 tsk strösocker
  • 2 förp tomat (à 400 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 6 droppar tabasco
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk torkad smulad salvia
  • 4 rejäla pressade vitlöksklyftor
  • 2 mozzarellabollar i munsbitar

Gör så här

  1. Koka pennepastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och smula ner buljongtärningarna. Lägg i löken och sockret och låt det fräsa lite.
  3. I med tomaterna som du mosar med en gaffel och sedan sambal oelek och tabasco.
  4. Låt det puttra tillsammans i 10 minuter innan du kör på med grädde och salvia.
  5. Koka lite till. Smaka av. Pressa ner vitlöken i såsen.
  6. När alla sitter redo vid bordet med rena händer
  7. (eller smutsiga) tar du kastrullen från spisen och
  8. blandar i osten. Och en sekund efter det äter ni
  9. såsen med pastan.