Gudfaderns pasta

Gudfaderns pasta
Foto: Jenny Grimsgård

Om du inte vill använda matlagningsgrädde är det bara att svepa över lite maizena på slutet så blir det kletigt och gott – funkar superbra! Och har du ingen Grand Marnier hemma kan du ta en annan likör, bara den är fruktig och gärna aningens bitter. Baileys eller ägglikör är dock inga höjdare här.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • st valfri pasta
  • 400 g lövbiff i strimlor
  • st smör till stekning
  • 1,5 st hackad gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner
  • 5 msk tomatpuré
  • 5 dl grädde
  • 1,5 msk grand marnier
  • st salt och nymalen peppar
  • 1 st tjejnäve persilja
  • 2 st grabbnävar riven parmesan

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.
  3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. Så där ja, i med tomatpurén nu, rör ihop lite och sedan är det gräddags.
  4. Krydda nu med likör och salt och peppar! Smaka av med passion och krydda kanske lite till.
  5. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.
  6. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept