Kyckling satay my way

Kyckling satay my way
Foto: Jenny Grimsgård

Om du inte hittar kokosgrädde i din affär kan du köpa tre burkar kokosmjölk och bara ta det HELVITA klibbiga från burken, inte det vattniga. Det är lätt som en plätt.

6 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kycklingfiléer skurna på längden i strimlor
  • Marinad:
  • 4 tsk honung
  • 4 msk soja
  • 1 tsk korianderfrön
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 tsk sesamolja

Sataysås:

  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 1 st hackad kinesisk vitlök (eller 5 vitlöksklyftor)
  • 0,5 st rensad och hackad chili (om du gillar stark mat)
  • 1 dryg dl crunchy jordnötssmör
  • saften av 1 lime
  • 1–2 msk fisksås

Asiatisk gurk- och melonsalsa

  • 0,5 st tärnad honungsmelon
  • 0,5 st tärnad gurka
  • 10 cm hackad purjolök
  • 1,5 msk thailändsk fisksås
  • 1 msk limesaft

Gör så här

  1. Blanda honung, soja och kryddor till marinaden ordentligt med oljan. Ner med kycklingen och låt den dra ett tag.
  2. Trä strimlorna på grillpinnar som små dragspel – veckade alltså.
  3. Lägg spetten i en ugnsfast form, häll över resten av marinaden och in i ugnen i 200°. Medan kycklingen blir god där inne – ja, det tar nog 15 minuter ungefär – fixar du såsen.
  4. Låt kokosgrädden koka lite för sig själv i kanske 10 minuter.
  5. I med alla godsakerna och smaka av. Fisksåsen är salt så där får du känna efter vad du gillar.
  6. Koka i 10 minuter ungefär. Ja! Matdags! Ät med ris och gurk- och melonsalsa.
  7. Salsa: Blanda och ge!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept