Kyckling satay My way

Från Husmorsorna

Den här satayen är så god, så den kan du lika gärna laga på självaste nyårsafton och glufsa i dig på egen hand eller med några fina vänner. /Emma Hamberg

10 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé skurna på längden i lagom smala bitar
  • 4 tsk honung
  • 4 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk korianderfrön
  • 0,5 tsk chilipulver
  • Grillpinnar

Sataysås

  • 1 st kinesisk vitlök hackad (eller 5 vitlöksklyftor)
  • 0,5 st chili, rensad och hackad (strunta i den om du är stark-känslig)
  • 2,5 dl kokosmjölkscreme
  • 1 dl jordnötssmör crunchy, drygt
  • 5 st limeblad, rivna på hälften
  • 1 st lime, pressad
  • 1-2 msk fisksås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla kryddor ordentligt med oljan.
  3. Ner med kycklingen, låt den dra ett tag i marinaden.
  4. Trä kycklingbitarna på grillpinnarna. Som små dragspel. Veckade alltså.
  5. Lägg spetten i en ugnsfast form, häll över resten av marinaden och in i ugnen.
  6. Medan kycklingen blir god där inne, ja, det tar nog en dryg kvart ungefär, fixar du såsen. Låt koksgrädden koka lite för sig själv först, kanske i 10 minuter.
  7. Sedan i med alla godsakerna. Smaka av. Fisksåsen är ju som salt, så där får du känna själv vad du gillar.
  8. Koka i 10 minuter ungefär.
    Matdags!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept