Kyckling med sting

Kyckling med sting
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

Den här kycklingen kan man göra med filéer eller med en hel kyckling. Jag valde filéer då går det lite fortare, men du gör som du vill. /Anette Rosvall

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

27 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st stora kycklingfiléer (eller en hel kyckling)
  • 1-3 st röda finhackade chilifrukter
  • 1 st stor finhackad gul lök
  • 1 pkt kokosgrädde eller det tjocka i en kokosmjölkburk (ca 2 dl)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk curry (jag valde curry & mangokrydda)
  • 150 g mangobitar (finns i frysdisken)
  • 0,5 dl mangochutney
  • lite olja
  • Salt, efte smak
  • Peppar, efter smak

Serveras med

  • ris
  • gröna bönor

Gör så här

  1. Stek kycklingen så att den nästan är helt klar.
  2. Dela den sedan i lagom munsbitar och lägg dem åt sidan.
  3. Fräs chili, lök och vitlök i oljan tills löken är mjuk.
  4. Häll på curryn och chutneyn och låt den blanda sig med lökenhacket.
  5. Häll på kycklingfonden, crème fraichen och kokosgrädden.
  6. Blanda ordentligt och lägg sedan i kycklingen.
  7. Krydda och låt kycklingen koka färdigt (tar nog mellan 10-20 minuter).
  8. När det är nästan klart lägger du i mangobitarna.
  9. Servera med ris och gröna bönor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept