Bästa kycklingfrikassén

20 min
4
Bästa kycklingfrikassén
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

Älskar du dillkött? Tycker du att det tar för lång tid? Grattis! Här är lösningen. Lika gott som dillkött, fast på 20 minuter blankt! /Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

14 juni 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfilé, i munsbitar
  • 3 st morötter, skalade, hackade i småbitar
  • 5 dl crème fraiche
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 nävar hackad dill
  • 3 msk ättika (men börja i det lilla, glöm inte det!)
  • 5 msk maizenaredning
  • 2 tsk socker
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Till servering

  • potatis

Gör så här

  1. Låt morötterna och buljongen koka lite tillsammans först i ca 10 minuter.
  2. Sedan i med resten, allt utom dillen.
  3. Smaka av passionerat. Ättika är känsliga grejer och kan lätt bli för mycket.
  4. Låt koka i ca 10 minuter.
  5. Sedan i med dillen.
  6. Ät tillsammans med kokt potatis. Oj, oj.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept