Skivling- och biffwok

Skivling- och biffwok
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Skivling- och biffwok

11 ingredienser

En liten wok hinner man alltid med eftersom det går så fortfort! /Emma Hamberg

Njuts lämpligen med ris!

Ingredienser

  • 350 g lövbiff, strimlad
  • 200 g ostronskivling, fint strimlad (eller champinjon går också ganska fint!)
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 grön chilifrukt, hacka rätt av, ta 2 om du vill!
  • strösocker (lite efter smak)
  • 1 msk fisksås (eller 2 eller 3, efter behag)
  • 1 msk ostronsås (samma här, 1-2 msk, efter behag)
  • ca 2 msk sweet chilisås
  • olja
  • smör

Gör så här

  1. Fräs först svampen kripsig i smör, upp med den.
  2. Ner med olja och vitlök, fräs, fräs.
  3. Stek köttet så det blir fint och musmigt.
  4. Sedan i med alla grönsaker och krydda som en energisk dåre.
  5. Sist ner med svampen igen. Njut med ris!