Ruggigt god renskav

Ruggigt god renskav
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Ruggigt god renskav

10 ingredienser

Ja, det här blir ganska mycket, men det är supergott att ha kallt på macka dagen efter! Bästa lilla snabb-lunchen. /Emma Hamberg

Ingredienser

  • 2 förp renskav
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 rejäla nävar färska kantareller (eller champinjon, skiva champinjonerna)
  • 5 dl mellangrädde
  • 2,5 msk viltfond med kantarell
  • 1,5 msk rönnbärsgelé
  • 1 msk soja
  • 1 msk smör
  • persilja (efter smak)

Gör så här

  1. Ner med smör i en rejäl stekpanna. Stek renskaven. Är skaven fryst steker du den på ena sidan, vänder, karvar av det som tinat med en gaffel och så håller du på. Det går fort.
  2. När skaven är fräst och genomstekt lägger du i lök och vitlök. Steker lite till.
  3. Sen svampen också förstås! Kanske lite mer smör om det blir torrt.
  4. På med grädde och sedan är det bara att börja krydda för allt vad tygen håller.
  5. Låt allt puttra i tio minuter ungefär, tjuvsmaka lite under tiden och servera sedan med ris och kokt brysselkål!