Grillad hel entrecôte

Grillad hel entrecôte
Foto: Jenny Grimsgård

Grillad hel entrecôte är en del av vår sköna retromeny. Passar strålande på nyårsafton eller annat festligt tillfälle. Servera med vår spännande Flamberad Sauce Diane på mitt sätt.

Anette Rosvalls vintips
Duorum, art.nr 2559
Gott, mjukt och dessutom går det att lagra.

Monti Garbi Ripasso, art.nr 5328
Sägs vara ett väldigt prisvärt vin. Det är gott och fungerar utmärkt att dricka nu på direkten. Men prova gärna att spara det i ett par år också och se vad som händer med det då.

Till nyår vill Anette också tipsa om sin favoritchampagne, Gosset Grand Rosé Brut, art.nr 7405. Kanske i dyraste laget men så oftantligt gott!

Här hittar du receptet på

Flamberad Sauce Diane på Husmorsornas sätt



Servera gärna en

gratinerad ananas

till efterrätt.

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg


20 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g entrecôte i hel bit
  • grovt salt
  • grovmalen svartpeppar
  • smör och olivolja till stekning

Gör så här

  1. Blanda salt och svartpeppar på en skärbräda.
  2. Rulla runt entrecôten på kryddorna så att hela köttbiten täcks.
  3. Sätt ugnen på 60 grader.
  4. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i lite smör och olja på rätt hög temperatur.
  5. Stek ordentligt runt om. Inget fusk! Detta gör du för att ytan ska ”sluta sig” så att vätskan stannar kvar i köttet medan det är i ugnen.
  6. Stek den brynta köttbiten långsamt på grillen. Ett tips är att använda en köttermometer. Stick in termometern i den innersta delen av köttet. När temperaturen ligger på 58–60 grader är köttet medium (rosa). Det kan nog ta runt en timme.
  7. Låt köttet vila i några minuter före servering.
  8. Servera med "Flamberad Sauce Diane på mitt sätt" och eventuella andra tillbehör som potatis, ris, en härlig sallad...
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept