Fläskkotlett med grym löksås

Fläskkotlett med grym löksås
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Fläskkotlett med grym löksås

8 ingredienser

Stekt fläskkotlett med löksås. Det salta mot det söta. Det brända mot det lena. Åh herregud, jag blir riktigt exalterad här känner jag. Äkta svensk bonnamat när den är som bäst! /Emma Hamberg

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter

löksås

  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • strösocker (efter smak)

Gör så här

Kotletter

  1. Stek först kotletterna i smör på lagom mjuk värme, de får ta lite tid.
  2. Salta och peppra under tiden om du inte har något bättre för dig.
  3. När de är gyllenbruna och klara stoppar du in dem i ugnen på 100 grader.

Löksås

  1. Lägg 2 msk smör i kotlettpannan, när det bubblar och ser gott ut häller du ner löken.
  2. Den får steka sig lite lagom sådär, inte få färg, men bli lite genomskinlig.
  3. Strö över mjölet och vispa runt lite.
  4. Häll över mjölken och vispa runt mycket! Så mycket det nu går med massa lök och grejer i.
  5. Smaka av med salt, vitpeppar och socker.