Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker

Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker

11 ingredienser

Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker är gudagott. Jag älskar stuvade grönsaker. Och du kan stuva vilka grönsaker du vill nästan, bara att stuva på. Så här stuvar jag. /Emma Hamberg

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål, i mindre bitar
  • 3 morötter, i mindre slantar
  • ca 1 dl gröna bönor, i bitar
  • 6 dl gräddmjölk (hälften hälften)
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • salt
  • strösocker
  • svartpeppar
  • malen muskot
  • fläsk, stekt

Gör så här

  1. Förkoka grönsakerna i kanske fem minuter, häll sedan av vattnet och låt dem stå.
  2. Fräs smöret och vispa ner mjölet.
  3. I med gräddmjölken, vispa, vispa. Lent ska det bli.
  4. Och så kryddar du, smakar av. Sötsalt och lite pepprigt. Mmmm.
  5. När stuvningen smakar mumma häller du i grönsakerna.
  6. Avnjut med knaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. Själv tar jag ett glas pommac!