Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker

Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker är gudagott. Jag älskar stuvade grönsaker. Och du kan stuva vilka grönsaker du vill nästan, bara att stuva på. Så här stuvar jag. /Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

24 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud i mindre bitar
  • 3 st morötter i mindre slantar
  • 2 st nävar gröna bönor i bitar
  • 6 dl gräddmjölk (hälften hälften)
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • Lite malen muskot
  • stekt fläsk

Gör så här

  1. Förkoka grönsakerna i kanske fem minuter, häll sedan av vattnet och låt dem stå.
  2. Fräs smöret och vispa ner mjölet.
  3. I med gräddmjölken, vispa, vispa. Lent ska det bli.
  4. Och så kryddar du, smakar av. Sötsalt och lite pepprigt. Mmmm.
  5. När stuvningen smakar mumma häller du i grönsakerna.
  6. Avnjut med knaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. Själv tar jag ett glas pommac!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept