Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker

Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker
Foto: Husmorsorna

Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker är gudagott. Jag älskar stuvade grönsaker. Och du kan stuva vilka grönsaker du vill nästan, bara att stuva på. Så här stuvar jag. /Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

24 februari 2010
4

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud i mindre bitar
  • 3 st morötter i mindre slantar
  • 2 st nävar gröna bönor i bitar
  • 6 dl gräddmjölk (hälften hälften)
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • Lite malen muskot
  • stekt fläsk

Gör så här

  1. Förkoka grönsakerna i kanske fem minuter, häll sedan av vattnet och låt dem stå.
  2. Fräs smöret och vispa ner mjölet.
  3. I med gräddmjölken, vispa, vispa. Lent ska det bli.
  4. Och så kryddar du, smakar av. Sötsalt och lite pepprigt. Mmmm.
  5. När stuvningen smakar mumma häller du i grönsakerna.
  6. Avnjut med knaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. Själv tar jag ett glas pommac!
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept