Squashbiffar

Squashbiffar
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Squashbiffar

22 ingredienser

Jag älskar det här receptet, det är lätt, gott, smarrig och går fort. Jag har snott det från Emma å nu gör jag det igen. För det tåls att lagas igen, och igen, och igen, och igen.... /Anette Rosvall

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Ingredienser

  • 300 g zucchini, riven
  • 1 gul lök, finhackad (liten)
  • ca 1 dl vetemjöl special
  • ca 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk färsk mynta, finhackad
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 1 krm muskot, riven
  • ca 1 dl skorpmjöl
  • 1 ägg, lätt vispat
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • strösocker
  • olivolja

Dilltzatsiki

  • 1 gurka, skalad, urkärnad och riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • strösocker
  • ris

Gör så här

  1. Pressa ut allt vatten ur squashen och löken genom att ta det rivna och klämma genom fingrarna för allt vad tygen håller.
  2. Blanda sedan ihop allt utom oljan till en fin gegga. Provsmaka. Smeten ska vara riktigt god!
  3. Forma små smarriga biffar.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och i med biffarna.
  5. Stek på medelvärme tills de bli gyllengula, ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper.

Dilltzatsiki

  1. Pressa vattnet ur gurkan, gucka ihop allt och ät!
  2. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dilltzatsikin!