Squashbiffar

Squashbiffar
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

Jag älskar det här receptet, det är lätt, gott, smarrig och går fort. Jag har snott det från Emma å nu gör jag det igen. För det tåls att lagas igen, och igen, och igen, och igen.... /Anette Rosvall

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

14 juni 2010
Visa mer

Du behöver

  • 300 g squash, riven
  • 1 st liten lök, finhackad
  • 1 dl vetemjöl special, knappt
  • 2 st nävar riven parmesan
  • 1 msk mynta, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 krm muskot, riven
  • 1 dl skorpmjöl, knappt
  • 1 st ägg, lätt vispat
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • lite socker
  • olivolja

Dilltzatsiki

  • 1 st stor gurka, skalad, urkärnad och riven
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 5 dl mezeyoghurt
  • 1 näve dill, hackad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • lite socker
  • ris

Gör så här

  1. Pressa ut allt vatten ur squashen och löken genom att ta det rivna och klämma genom fingrarna för allt vad tygen håller.
  2. Blanda sedan ihop allt utom oljan till en fin gegga. Provsmaka. Smeten ska vara riktigt god!
  3. Forma små smarriga biffar.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och i med biffarna.
  5. Stek på medelvärme tills de bli gyllengula, ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper.
  6. Dilltzatsiki
    Pressa vattnet ur gurkan, gucka ihop allt och ät!
  7. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dilltzatsikin!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept