Skrynkliga potatisar med mojosås

Skrynkliga potatisar med mojosås
Foto: Jenny Grimsgård

Ugnsbakade små potatisar med kryddig god mojosås.

8 januari 2009
4

Du behöver

  • 18 st små potatisar med skal
  • 1 msk olivolja
  • rejält med salt

Mojosås:

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1–2 msk varmt vatten
  • lite salt och lite socker

Gör så här

  1. Ner med potatisarna i en ugnsfast form. På med olja och salt och gnid in potatisarna med både oljan och kryddorna.
  2. In i ugnen med potatisarna i 200°.
  3. Låt dem ligga där inne ett bra tag, i minst 30 minuter, tills de är skrynkliga och fi na och gyllene. De kan ligga i 1 timme också faktiskt. Men skaka dem hur som helst lite då och då.
  4. Under tiden mixar du mojosåsen. Börja med vitlöken och kryddorna. I med olja, vinäger och vatten och mixa igen.
  5. Smaka av med salt och lite socker och så en sista liten mix.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept