Skrynkliga potatisar med mojosås

Skrynkliga potatisar med mojosås
Foto: Jenny Grimsgård
4

Du behöver

  • 18 st små potatisar med skal
  • 1 msk olivolja
  • rejält med salt

Mojosås:

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1–2 msk varmt vatten
  • lite salt och lite socker

Gör så här

  1. Ner med potatisarna i en ugnsfast form. På med olja och salt och gnid in potatisarna med både oljan och kryddorna.
  2. In i ugnen med potatisarna i 200°.
  3. Låt dem ligga där inne ett bra tag, i minst 30 minuter, tills de är skrynkliga och fi na och gyllene. De kan ligga i 1 timme också faktiskt. Men skaka dem hur som helst lite då och då.
  4. Under tiden mixar du mojosåsen. Börja med vitlöken och kryddorna. I med olja, vinäger och vatten och mixa igen.
  5. Smaka av med salt och lite socker och så en sista liten mix.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept