Harriets gorgonzolagryta

Harriets gorgonzolagryta
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Harriets gorgonzolagryta

13 ingredienser

En riktig mammagryta från 80-talet, när just den meningen är tänkt i positiv bemärkelse. Rustikt, bonnagott och lätt som en plätt att göra. /Emma Hamberg

Denna gryta går att tillaga med kycklingfilé eller annat mört kött. Variera efter tycke, smak och tillgång!

Ingredienser

  • 3 lövbiffar, strimlade
  • 2 gröna paprikor, strimlade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 2 tomater, hackade
  • 2 msk köttfond
  • 2 msk vatten
  • 0,5 gurka, hackad
  • 1 purjolök, hackad (liten)
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 rejäl bit mogen gorgonzola

Serveras med

  • kokt ris
  • sallad

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör så det får lite färg.
  2. Lägg över i en järngryta.
  3. Lägg över alla grönsaker förutom tomat och gurka.
  4. Sätt på locket på grytan och låt det puttra på mycket svag värme i ca 20 minuter eller till grönsakerna är mjuka.
  5. Tillsätt gurka och tomater.
  6. Blanda mosad gorgonzola med crème fraiche och rör ned det i grytan.
  7. Låt hela rasket bli varmt och servera sedan med ris och en god sallad.