Harriets gorgonzolagryta

Harriets gorgonzolagryta
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

En riktig mammagryta från 80-talet, när just den meningen är tänkt i positiv bemärkelse. Rustikt, bonnagott och lätt som en plätt att göra. /Emma Hamberg

Denna gryta går att tillaga med kycklingfilé eller annat mört kött. Variera efter tycke, smak och tillgång!

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

17 mars 2010
Visa mer

Du behöver

  • 3 st stora lövbiffar, strimlade
  • 2 st gröna paprikor, strimlade
  • 1 st röd paprika, strimlad
  • 2 st tomater, hackade
  • 2 msk köttfond
  • 2 msk vatten
  • 0,5 st gurka, hackad
  • 1 st liten purjolök, hackad
  • 1 hg champinjoner, skivade
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 rejäl bit mogen gorgonzola

Serveras med

  • kokt ris
  • God sallad

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör så det får lite färg.
  2. Lägg över i en järngryta.
  3. Lägg över alla grönsaker förutom tomat och gurka.
  4. Sätt på locket på grytan och låt det puttra på mycket svag värme i ca 20 minuter eller till grönsakerna är mjuka.
  5. Tillsätt gurka och tomater.
  6. Blanda mosad gorgonzola med crème fraiche och rör ned det i grytan.
  7. Låt hela rasket bli varmt och servera sedan med ris och en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept