Mitt i spenaten

Mitt i spenaten
Foto: Husmorsorna

Du behöver

Spenatsoppa med ägghalvor

  • 400 g hackad och fryst spenat
  • 0,5 st finhackad gul lök
  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar, helst grönsaksbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • kanske en skvätt grädde om du är på det humöret
  • 4 st hårdkokta ägg i halvor

Gör så här

  1. Börja med att fräsa löken i smöret. Ja, koka sen upp 9 dl vatten och ner med buljongen. Ner med spenaten och låt den tina upp i den heta buljongen. Rör ut mjölet med den sista kalla decilitern vatten, no klumps please! Ner med mjölröran i soppan, vispa runt lite, som sagt, no klumps please! Smaka av med alla kryddorna, och om du vill, ner med en skvätt grädde. Jag gillar både utan och med!
  2. Servera med äggen och lite knäckemackor. SÅ gott, billigt och nyttigt så man får nypa sig i armen för att fatta att det inte är en dröm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept