Anettes goda champinjonsoppa

Anettes goda champinjonsoppa
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

En mild mjuk champinjonsoppa med rökt lammbog i små, små rutor, lite rosmarin och en lite fnas riven pepparrot. Kan det bli fel? /Anette Rosvall

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

1 mars 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 st gul lök, hackad
  • 2-3 msk smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 250 g champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • smör
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 150 g rökt lammbog (eller annat kött med rökig smak)
  • Några rosmarinkvistar
  • lite riven pepparrot
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta.
  2. Lägg i den finhackade löken och låt den bli mjuk.
  3. Rör i vetemjölet och häll genast på vatten, buljongtärning och vin.
  4. Låt koka upp och låt det sedan fortsätta småputtra medan du skivar och steker på champinjonerna i smör och vitlök.
  5. Låt dem få fin gyllene färg.
  6. Salta och peppra och ställ dem sedan åt sidan.
  7. Hacka köttet i fina små tärningar.
  8. Hacka rosmarinen och riv så mycket pepparrot som du vill ha.
  9. Nu rör du ihop grädden med äggulorna i en kopp och häller lite av den varma soppvätskan i koppen.
  10. När det är utblandat häller du ner äggule/grädd-blandningen i soppan och låter det bara sjuda, inte koka.
  11. Häll ned hälften av de stekta chaminjonerna i soppan, häll ned hälften av de rökta köttet och sedan skall du bara smaksätta med salt och peppar.
  12. Häll upp soppan, toppa med rökt kött, svamp och pepparrot. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept