Farsans fina lätta fisksoppa

Farsans fina lätta fisksoppa
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

En tung dag eller en tung lunch? Prova farsans lätta fisksoppa, med lite vitlöksbröd till för den som mäktar med. /Anette och Emma

12 mars 2010
Visa mer

Du behöver

  • 0,75 pkt hoki, i munsbitar
  • 5 st potatisar, hackade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st orange paprika, hackad
  • 1 l fiskbuljong (du kan även blanda kyckling och fiskbuljong, det blir mustigt och gott!)
  • 2,5 dl vitt vin
  • 1 st näve persilja, efter behag, hackad
  • salt
  • örtsalt
  • vitpeppar
  • Lite olivolja (gärna citronolja)
  • Socker, aningens aningen

Gör så här

  1. I med potatis och lök i oljan, låt det steka till sig ett tag.
  2. På med buljongen, koka i ungefär 10 minuter.
  3. Om fisken är tinad, i med den nu, tillsammans med allt annat utom persiljan, den får vänta ett litet tag.
  4. Sjud i fem minuter, smaka av.
  5. Strö över persilja och ropa på ungarna att nu är det mat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept