Emmas pestopotatis

20 min
Emmas pestopotatis
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

Vad är snabbaste och godaste grejen som piffar upp allt? Pesto! Kära vänner. Köp inte pesto på burk. Sluta med det pronto! För har du bara en liten egen mixer gör du egen himmelsk pesto på tre minuter blankt. Stoppa ner den i en burk och använd när det tarvas. Pesto kan du göra av och med allt som är grönt och skönt och rött och sött! Tomater, basilika, ruccola, nässlor, parmesan, olivolja, persilja, dill! /Emma

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Jag brukar göra en ruccolapesto, och den lilla rackaren passar lika bra till pasta, fisk, en rejäl biff eller som här, att blanda med kokt potatis och VIPS, så har du den godaste potatissalladen som uppbringas kan. Grön och vacker och passar perfekt till lite rökt skinka och en tomatsallad. /Emma

Här hittar du

Emmas röda pesto



Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

3 mars 2011
Visa mer
20 min

Du behöver

  • 1 kg potatis

Pesto

  • 3-4 dl ruccola
  • 1 näve bladpersilja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 nävar parmesan, riven
  • 1 st citron, saft och finrivet skal
  • lite salt
  • Svartpeppar efter smak
  • socker, efter smak

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Mixa alla ingredienser till peston.
  3. Blanda!
  4. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept