Inlagda päron med lingon

Inlagda päron med vispad grädde
Foto: Jenny Grimsgård

Bli inte rädd för man kan få för sig att det är svårt att lägga in frukt, men det är superenkelt och blir både gott och snyggt. Så kör igång bara!

9 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 8 dl socker
  • ca 1 1/2–2 liter lingon
  • 2 st kanelstänger
  • 1.5–2 kg skalade päron i klyftor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, lingon och kanel och i med päronen. Låt sjuda i ca 30 minuter.
  2. Ta upp päronen och låt lagen koka ordentligt på egen hand ett tag.
  3. Antingen silar du bort lingonen eller har dem kvar – det är kanske snyggare utan men det är smaskigt när de är med.
  4. Ja, sedan förvarar du päron och lag i en snygg glasburk!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept