Brorsornas klämma med röding

Brorsornas klämma med röding
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Brorsornas klämma med röding

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

9 ingredienser

En saligt god tunnbrödsrulle som smakar gott även hemma i stan men allra bäst på en liten fjälltopp efter att man har gått alldeles för många gånger upp och ner för en brant.

Ingredienser

portioner
  • 3-4 grillade rödingar, rensade från skinn och ben
  • 4 skivor skivor hårt eller mjukt jämtländskt tunnbröd
  • smör
  • 1 sats potatismos, för 4 pers
  • 1 mild lök, i ringar
  • salt
  • peppar
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl majonnäs

Gör så här

  1. Värm tunnbröden lite grann och bred dem med riktigt
  2. smör som ska smälta en aning.
  3. Lägg på en rejäl klick potatismos och sprid ut fiskköttet ovanpå.
  4. Så löken på firren och salt och peppar, dill och en klick
  5. majonnäs.
  6. Servera gärna med en kall öl.