Brorsornas klämma med röding

Brorsornas klämma med röding
Foto: Jenny Grimsgård

En saligt god tunnbrödsrulle som smakar gott även hemma i stan men allra bäst på en liten fjälltopp efter att man har gått alldeles för många gånger upp och ner för en brant.

8 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3–4 grillade rödingar rensade från skinn och ben
  • 4 skivor skivor hårt eller mjukt jämtländskt tunnbröd
  • smör
  • 1 sats potatismos för 4 pers
  • 1 st mild lök i ringar
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl majonnäs

Gör så här

  1. Värm tunnbröden lite grann och bred dem med riktigt smör som ska smälta en aning.
  2. Lägg på en rejäl klick potatismos och sprid ut fiskköttet ovanpå.
  3. Så löken på firren och salt och peppar, dill och en klick majonnäs.
  4. Servera gärna med en kall öl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept