Chokladjitterbugg

Från Förkväll

En klassiker som förmodligen uppfanns på jitterbuggens tid. Snurren i kakan skulle väl påminna om dansens häftiga svängar. Och ja, den är så god så att man ta mig tusan vill börja jitterbugga i pur glädjeyra. Dessa får en extra god smak av choklad. /Emma & Anette

Kolla in Husmorsorna när de pratar sötsaker


15 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin

Fyllning

  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda ihop mördegen och låt den ligga kallt ett tag och invänta bakning, ungefär 30 minuter.
  2. När det har gått 20 minuter vispar du marängen, vispa ordentligt så att den blir riktigt vit och fluffig. Använd elvisp för tusingen!
  3. Nu kommer det lite pilliga! Kavla ut mördegen så att det blir 2 lika stora rektanglar, ungefär lika stora som ett A4 papper (ca 20x30 cm).
  4. Bred marängfyllningen över mördegen och rulla ihop dem som rulltårta.
  5. Låt degrullarna vila i kylen tills de är riktigt kalla, det brukar ta ungefär en timma.
  6. Skär degrullarna i 20 skivor, ca 3 centimeter tjocka.
  7. Placera dem på en bakpappersklädd plåt.
  8. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  9. Låt kallna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept