Lyxmacka med biff och "bea"

Äkta fredagsmys!

18 september 2009
Visa mer

Du behöver

  • 600 g oxfilé
  • smör
  • 1 st lantbröd
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 st stor rödlök
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 nypa socker
  • ev lite balsamico och några blad basilika

Gör så här

  1. Ta 600 gr av den tjockaste delen av en oxfilé och stek den runtom för att stänga porerna. Bra så! Salta och peppra ordentligt, lägg sedan köttet i en ugnsfast form och kör den färdig i 175 grader varm ugn i ca 45 minuter. När det är klart låter du köttet vila en stund och skär det sedan i tunna skivor. OM! Om du nu är trött och hungrig som attan och inte alls har tid eller lust att ugnsbaka (vilket ju är väldigt lätt, det tar bara lite tid), kan du steka din tunna biff snabbt och enkelt i en grillpanna!
  2. Under tiden tar du och skär en rejäler rödlök i halvmånar, körsbärstomater i tunna skivor. Blanda detta goda med en vinegrette gjord på 2 msk vinäger, 2 msk rapsolja, salt, citronpeppar och en nypa socker. Heja, nu är du snart klar!
  3. Stek en skiva lantbröd per person, och låt det blir frasigt i lite smör.
  4. Nu kan du bygga din macka. Börja med en skiva bröd, lägg över några skivor kött, smaska på med tomatsallad och ordentligt med bearneisesås. Nymalen svartpeppar och om du vill lite balsamico och några blad basilika on the top. Mums!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept