Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor

Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor

7 ingredienser

En klassiker på middagsbordet.

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg.

Ingredienser

  • 2 kg potatis, skalad och skivad i tunna, tunna skivor
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • färsk dill, hackad
  • ca 1 msk smör

Gör så här

  1. Lägg potatisskivorna i en stor kastrull, häll på mjölk och grädde, salta! Låt småputtra i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk och gräddmjölken är tjock och simmig. Tycker du som jag att själva såsen ska vara tjock, så kan du behöva reda med 1 msk vetemjöl. Sikta den över kastrullen och rör om ordentligt – vi vill inte ha några klumpar. Smaka av med salt och vitpeppar och när smaken är perfekt så i med den hackade dillen (mycket hackad dill).