Squashbiffar med tzatziki

Squashbiffar med tzatziki
Foto: Husmorsorna

Du behöver

  • 300 g riven squash
  • 1 st finhackad liten löking
  • 1 dl vetemjöl special
  • 2 nävar riven parmesan
  • 1 msk finhackad mynta
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 krm riven muskot
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 st lätt vispat ägg
  • salt, svartpeppar och lite socker

Tzatziki

  • 1 st stor gurka, skalad och urkärnad och riven
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 5 dl mezeyoughurt
  • 1 näve hackad dill
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt, vitpeppar och lite socker
  • olivolja

Gör så här

  1. Biffar: Pressa ut allt vatten ur squashen och löken, genom att ta det rivna och klämma genom fingrarna för allt vad tygen håller. Blanda sedan ihop allt utom oljan till en fin gegga. Provsmaka. Smeten ska vara riktigt god! Forma små smarriga biffar. Hetta upp olijan i en stekpanna och i med biffarna. Stek på medelvärme tills de bli gyllengula, ta upp dem och lägg på lite hushållspapper. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dilltzatsiki!
  2. Tzatziki: Pressa vattnet ur gurkan, gucka ihop allt och ät!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept