Slavlax med dillfrossa

Slavlax med dillfrossa
Foto: Husmorsorna

Du behöver

  • 0,5 kg färskpotatis, skrubbad och snygg
  • Rejält med riktigt god, rökt lax, skivad och klar
  • 1 st citron, både rivet skal och saft
  • lite rödvinsvinäger
  • lite olivolja
  • 3 msk kapris
  • riven pepparrot efter smak
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 knippa hackad dill

Gör så här

  1. Koka potatisarna och ta dem av spisen preciiiiis innan de är klara. Lägg dem i ett durkslag. Gör en god dressing av citronskalet, hälften av citronsaften, oljan, vinägern, salt, lite socker och svartpeppar. Rör runt och smaka av, den ska vara ganska mild. Blanda potatis, kapris och dressing i en skitsnygg skål och låt allt stå och dra till sig. Blanda pepparrot, creme fraice, resten av citronsaften, salt och lite socker. Smaka av förstås och fixa iordning den, stark så det tjongar.
  2. Blanda ner en rackarns massa dill med potatisen, lägg laxen vajert runt om och avnjut med tomatsallad och ett stort glas sprit. Nej, det där sista kanske ni ska hoppa över föresten. Ta ett glas isvatten istället, om ni inte är arga slavar förstås!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept