Parmesanfirre med dillphiladelphia

Parmesanfirre med dillphiladelphia
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

Jag vill inte glömma fisken! Jag vill komma ihåg fisken! Och äta upp den. Idag äter jag upp den. Slukar den. För detta är brutalgott i all sin enkelhet./Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg.


15 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar Hokifilé
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 näve finriven parmesan
  • salt och svartpeppar

Dillmumset

  • 1 paket philedelphiaost
  • 1 hel pressad citron
  • 2 msk dill
  • 2 tsk flytande honung
  • salt

Parmesansallad

  • 2 st rivna morötter
  • 0,5 st finstrimlad purjolök
  • 0,5 st strimlad isbergshuvud
  • 2 nävar riven parmesan

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 2 delar äppelcidervinäger
  • fransk senap
  • vitlök
  • salt, svartpeppar, lite socker

Gör så här

  1. Blanda ägg och vatten i en djup tallrik, blanda ströbröd och parmesan i en annan djup tallrik. Så doppar du firren först i ägget och sen i parmesanbrödet. Bryn på fin värme i smör i lilla stekpannan, salta och peppra så gott du förmår. När fisken har fått fin färg så lägger du den i ugnen på 175 grader i 20 minuter, under tiden kokar du potatisen.
  2. Dillmumset blandar du bara ihop rätt av och smakar på. Samma med sallad och dressing.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept