Parmesanfirre med dillphiladelphia

Parmesanfirre med dillphiladelphia
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Parmesanfirre med dillphiladelphia

21 ingredienser

Jag vill inte glömma fisken! Jag vill komma ihåg fisken! Och äta upp den. Idag äter jag upp den. Slukar den. För detta är brutalgott i all sin enkelhet./Emma Hamberg

Ingredienser

portioner
  • 4 port hokifilé
  • 1 ägg
  • 1 tsk vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • svartpeppar

Dillmumset

  • 200 g färskost
  • 1 citron, pressad
  • 2 msk dill
  • 2 tsk honung, flytande
  • salt

Parmesansallad

  • 2 morötter, rivna
  • 0,5 purjolök, finstrimlad
  • 0,5 isbergshuvud, strimlad
  • 2 dl parmesanost, riven

dressing

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök
  • salt, svartpeppar, lite socker

Gör så här

  1. Blanda ägg och vatten i en djup tallrik, blanda ströbröd och parmesan i en annan djup tallrik. Så doppar du firren först i ägget och sen i parmesanbrödet. Bryn på fin värme i smör i lilla stekpannan, salta och peppra så gott du förmår. När fisken har fått fin färg så lägger du den i ugnen på 175 grader i 20 minuter, under tiden kokar du potatisen.
  2. Dillmumset blandar du bara ihop rätt av och smakar på. Samma med sallad och dressing.