Gudfadern Dannes fiskgratäng

Gudfadern Dannes fiskgratäng
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Gudfadern Dannes fiskgratäng

9 ingredienser

Om jag gjorde en paj i förrgår som var snygg men äcklig, ska jag göra en firre idag som är ful med supergod! Alla älskar den, precis så som det ska vara. Man går på insidan.

Ingredienser

  • 400 g fryst hoki
  • 0,5 dl neutral olja
  • 2 citroner, saften av
  • citronpeppar och salt
  • 300 g champinjoner, skivad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 förp champinjoncrème
  • 1 förp svart kaviar (har du dåligt med pengar kan du strunta i den här, rätten är toppen hur som helst)
  • smör

Gör så här

  1. Häll oljan i en ugnsfast form och lägg fisken ovanpå, gärna i bitar. Häll citronsaften över fisken och krydda med citronpeppar och salt. In i ugnen på 200 grader och låt helt enkelt firren tina lite grann där inne. I en kvart.
  2. Medan fisken sköter sig själv, sköter du champinjonerna. Stek dem is mör och salt och citronpeppar. Låt dem gotta sig. I en annan skål blandar du ihop champinjoncreme och cremefraiche och kryddar lite. Ut med firren, på med svampen och häll sist över creme friacheröran, pressa lite mer citron över. In i ugnen på 15 minuter, och när du tar ut den duttar du över rommen. Jag har aldrig träffat någon som inte älskat Dannes gratäng. Njut med sallad och kokt potatis!