Ninnis ananaspaj

Ninnis ananaspaj
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Ninnis ananaspaj

10 ingredienser

Den här ananaspajen är god och lätt och fiffig. Men ha den inte för länge i ugnen som jag, då blir den bränd på kanterna som ni ser. Pröva detta lätta lyckopiller du också! /Emma Hamberg

Ingredienser

Pajskal

  • 125 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt

Fyllning

  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl krossad ananas

Gör så här

Pajskal

  1. Smält smöret och låt det svalna lite.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Ner med smöret och blanda ihop en ganska smulig deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform. Bra så.

Fyllning

  1. Ugnen sätter du på 225 grader.
  2. Vispa ihop allt utom ananasen.
  3. Den rör du ner först nu.
  4. Och så ner med den goda smeten i pajskalet.
  5. In med pajen i ugnen och låt den stå där inne i en kvart.
  6. Stäng av ugnen och låt pajen stå kvar i eftervärme minst en halvtimma, så att puddingen sätter sig.