Jordgubbstrifle

Jordgubbstrifle
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Jordgubbstrifle

5 ingredienser

Gott som enkel efterrätt. Garanterat vill barnen ha i alla fall!

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg.

Ingredienser

  • 2 dl runchy flingor naturell (typ Startflingor)
  • 1 förp vaniljkvarg
  • 1 förp crème fraîche
  • 1 l jordgubbar (eller andra bär)
  • ev florsocker

Gör så här

  1. Blanda kesellan och creme fraichen, och rensa bären och skär dem i skivor.Lägg lite flingor i botten på ditt glas, häll på lite kräm, sedan lite frukt och så lite flingor igen. Så håller du på tills alla ingredienser är slut. Spara några bär till toppen och sikta lite florsocker över – bara för att det blir så himla snyggt. Ställ svalt en liten stund om du orkar vänta, eller skit i det och smaska i dig direkt.