Gratin dánanas á la Husmorsorna

Gratin dánanas á la Husmorsorna
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Gratin dánanas á la Husmorsorna

6 ingredienser

Vår gratin dánanas á la Husmorsorna är en härlig retrorätt som passar perfekt vid festliga tillfällen - kanske något till nyårsafton? /Husmorsorna

En festlig efterrätt som gärna serveras efter en Helgrillad entrecôte med Flamberad Sauce Diane på Husmorsornas sätt

Vad gör jag med alla äggvitor som blir över? Här är ett par tips:
Glace au four
Pretty in pink - rosa maränger
Marmorerade marshmallows

Ingredienser

portioner
  • 2 ananas (extra smarriga)
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl grand marnier (lite drygt)
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl ananasjuice

Serveras med

  • vaniljglass

Gör så här

  1. På med ugnen, ratta upp till 200 grader.
  2. Skär bort den hårda biten i mitten av ananasen, resten av köttet gröper du ur och hackar upp.
  3. Lägg tillbaka godsakerna i skalen och pytsa över en liten skvätt Grand Marnier i varje halva.
  4. Skjuts in i ugnen och värm upp dem lite lätt.
  5. Under tiden vispar du ihop allt det andra i en kastrull.
  6. Vispa det skummigt.
  7. Smaka av med likör och socker så att det blir riktigt gott.
  8. Det får inte koka- bara värmas upp!
  9. Ut med ananashalvorna ur ugnen, på med såsen och in med dem igen.
  10. Den här gången sätter du på övergrillen och gratinerar godsakerna.
  11. Sedan slukar du dem med goood vaniljglass.