Anettes gula mandarin- och saffransparfait

Anettes gula mandarin- och saffransparfait
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Anettes gula mandarin- och saffransparfait

6 ingredienser

Här kommer en till julig dessert. Bra att kunna förbereda en del av middagen i förväg. /Anette Rosvall

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 förp mandarinklyftor [ca 200 g]
  • 2 dl grädde, vispad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1-2 dl strösocker
  • 1 förp saffran [0.5 g]

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum, ställ dem åt sidan.
  2. Blanda sockret med saffran och rör sedan ned det i crème fraichen.
  3. Rör ned crème fraicheröran i den vispade grädden och vänd försiktigt ned äggvitan i den gula röran.
  4. Vänd sedan ned mandarinklyftorna.
  5. Häll allt i en fin form som fungerar i frysen.
  6. Låt parfaiten stå i frysen i ca 4 timmar. Ta ut den ca 20 minuter innan servering.