Anettes gula mandarin- och saffransparfait

Anettes gula mandarin- och saffransparfait
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna
Jul

Här kommer en till julig dessert. Bra att kunna förbereda en del av middagen i förväg. /Anette Rosvall

8 december 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 1 burk mandarinklyftor, ca 200 g
  • 2 dl grädde, vispad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 dl socker
  • 1 pkt saffran, 0.5 g

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum, ställ dem åt sidan.
  2. Blanda sockret med saffran och rör sedan ned det i crème fraichen.
  3. Rör ned crème fraicheröran i den vispade grädden och vänd försiktigt ned äggvitan i den gula röran.
  4. Vänd sedan ned mandarinklyftorna.
  5. Häll allt i en fin form som fungerar i frysen.
  6. Låt parfaiten stå i frysen i ca 4 timmar. Ta ut den ca 20 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept