Pepparkaksknäckbräck

Pepparkaksknäckbräck
Foto: Jenny Grimsgård
Från Förkväll

Lätt som en plätt, gott så du kan äta dig mätt! /Husmorsorna

Cane syrup eller rörsocker sirap, finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Kulprovet
Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Ta upp och se om du kan rulla smeten till en liten kula. Går det bra är smeten klar!

Husmorsornas julgodis från Förkväll

Anettes kokoskola


CakePops på mjuk pepparkaka


CakePops på saffrans-/apelsinkaka


Marmorerade marshmallows


Tomat- och chilisylt


Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor


22 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 25 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl cane syrup
  • 100 g mandel, flagad rostad
  • 1 tsk pepparkakskryddor

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom kryddor och mandel i en tjockbottnad gryta.
  2. Koka i minst 20 minuter.
  3. Gör sedan kul provet!
  4. Är den klar, ta av kolan från spisen.
  5. Rör ned kryddor och mandel i nämnd ordning.
  6. Häll ut smeten ganska tunt i en smörad ugnsplåt och låt den stelna.
  7. Bryt fina rutor och lägg dem i en vacker burk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept