Banan- och chokladtrifle

Banan- och chokladtrifle
Foto: Jenny Grimsgård
Från Fredagsmys

En efterrättsfavorit hos både barnen och de vuxna! Bananer och vispad grädde samt knapriga flingor och chokladmousse, en härlig smakupplevelse. Receptet är hämtat ur boken Fredagsmys

Här finns det några olika varianter och du väljer själv hur krånglig du vill vara (göra egen chokladmousse eller blanda ihop en färdig pulvervariant till exempel). Men hur du än väljer är det faktiskt infantilt enkelt och snabbt. Krångligt blir det aldrig … Men alltid gott förstås! /Husmorsorna '

Se fler recept ur boken

Fredagsmys


18 augusti 2011
Visa mer

Du behöver

  • 2 st bananer, halvhårda
  • 0,5 st lime, saft
  • 4 dl chokladpudding eller chokladmousse
  • 2 dl startflingor i valfri smak
  • 2 dl grädde, vispad
  • Några rostade nötter
  • Eventuellt några minimaränger

Gör så här

  1. Skiva bananerna i tunna skivor och blanda med några droppar limejuice.
  2. Ta fram dina finaste glas på fot och börja med en stor klick chokladmousse/-pudding.
  3. Lägg på några skivor banan och en liten näve flingor.
  4. Du bygger din trifle genom att varva alla ingredienser och avsluta med en klick grädde.
  5. Dekorera med minimaränger, rostade nötter eller strössel eller vad du har hemma och som är snyggt. Och gott …
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept