Tomatsoppa med chèvrekräm

Tomatsoppa med chèvrekräm
Foto: Husmorsorna
Från Husmorsorna

Tomatsoppornas tomatsoppa skulle man kunna säga. Denna soppa är den bästa. Emma fick den tillagad åt sig på ett litet hotell i Mariefred, ja, och sedan dess har hon tillagat denna soppa i tid och otid, ja även i mellantid faktiskt!

Se fler recept från

Husmorsorna


19 januari 2012
Visa mer

Du behöver

Soppa

  • 0,5 st gul lök, hackad
  • 2 dl krossade tomater
  • Ganska rejält med smör, en rejäl matsked åtminstone
  • Kyckling- eller grönsaksbuljong efter behag (beroende på hur tjock du vill ha din soppa, du späder helt enkelt med buljongen)
  • En bit färsk ingefära, typ 4–5 cm lång bit, skalad och riven
  • Salt
  • Svartpeppar
  • lite socker

Chèvrekräm

  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 skiva chèvre

Gör så här

  1. Fräs löken i smöret tills den blir mjuk och medgörlig.
  2. Häll sedan ner allt som har med själva soppan att göra, smaka av och koka lite till.
  3. Och sen mixa! Bara fram med stavmixern och kör på.
  4. Smaka av, kanske späda med lite buljong om den känns för tjock?
  5. Mosa ihop crème fraichen med chèvreskivan snabbt och lätt.
  6. Servera denna enkla, läckra soppa med krämen on top.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept