Smörgåstårtan ”Under pälsen”

30 min
6
Från Nyhetsmorgon

Smörgåstårta med matjessill, ägg, rödbetor, äpple och morot. Utan bröd!

21 april 2014
Visa mer
30 min
6

Du behöver

  • 2 lättkokta morötter
  • 3 hårdkokta ägg
  • ca 4 rödbetor, inlagda
  • 1 syrligt äpple
  • 2 burkar matjessillfilé
  • 2 dl crème fraiche eller allra helst Valios smetana
  • Dill och gräslök till garnering

Gör så här

  1. Koka morötter och ägg i ca 10 min och låt kallna.
  2. Lägg ut de skurna matjessillsfiléerna på ett fat och bred över creme fraiche/smetana.
  3. Riv rödbetor, morot, äpple och ägg var för sig.
  4. Lägg rödbetor, morot och äpple på sillen och smetanan. Avsluta med det rivna ägget. Garnera med dill och gräslök. Lättast är tårtan att ta med en vass tårtspade. Den är så fluffig och fräsch då man gör den utan bröd och potatis att det kan gå åt ganska stora bitar!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept