Aprikapaprikawok med kyckling

25 min
4
Aprikapaprikawok med kyckling
Foto: Jenny Grimsgård
25 min
4

Du behöver

  • 2 msk jordnötsolja eller någon neutral olja
  • 1 msk röd curry
  • 6 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 st finhackat citrongräs
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1 st röd paprika hackad i grova bitar
  • 1 st orange paprika hackad i grova bitar
  • 2 st hackade gula lökar
  • ca 2 msk fi sksås (smaka dig fram!)
  • ca 1 msk ostronsås (ja, smaka dig fram här också)
  • 1 msk plommonsås eller 1 rejäl tsk socker

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i woken.
  2. Lägg i den röda curryn, vitlöken och citrongräset. Fräs ordentligt och rör om.
  3. I med kycklingen och låt den bli genomstekt. Allt ska vara ganska klart så att det går fort när grönsakerna ska i.
  4. Nu i med resten! Paprikor, lökar och såser! Smaka av, rör om, smaka av igen.
  5. Servera fort innan grönsakerna hinner bli sega. Det ska vara krispigt. Med ris till blir det toppen!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept