2 msk dijonsenap (eller svensk, beror på ditt humör)
1 äggula
6 dl köttbuljong
Rosmarinsalt
svartpeppar
salt
tandpetare
Sås
buljongen som är kvar från köttkoket
3 dl vispgrädde
1-2 msk svartvinbärsgelé
salt (efter smak)
peppar (efter smak)
persilja (gärna lite)
Gör så här
Börja med att fräsa fräset! Ner med lite smör i en stekpanna och i med fläskbitarna, fräs, fräs, i med löken också, fräs, fräs.
Upp ur grytan och blanda med senap, äggula, äpple, ströbröd och gurka. Lite salt och peppar.
Lägg ut köttskivorna och lägg en klick med fräs i, och så rullar du ihop till en snygg rulle och i med en tandpetare i mitten, så den inte rullar ut.
När alla är rullade fräser du nytt smör i en stor järngryta, och ger alla rullarna snygg färg. Stek bara några stycken åt gången, så de verkligen blir frästa och inte kokta! Lägg dem på ett fat.
I med buljongen i grytan och vispa runt allt det goda.
Nu ner med rulladerna i buljongen och på med ett lock. Nu får de sjuda där under så länge som möjligt. Ju längre desto godare! Men minst 40 minuter tycker jag nog!
När de är möra och fina tar du upp dem ur buljongen.
Blandar 1/2 dl grädde med mjölet till en klimpfri massa.
Vispar ner i buljongen. Vispa till den är klumpfri.
Låt nu såsen koka till sig ordentligt.
I med resten av grädden, gelé och lite andra kryddor. Smaka av. Mmmmm.
Nu är det gott ska du veta. När såsen är gudagod lägger i rulladerna igen och låter dem bli varma. Ät, ät, ät med kokt potatis, egen ättiksgurka och lite lingon...