Kokt fisk med äggsås

25 min
3 - 4
Kokt fisk med äggsås
Foto: Husmorsorna
25 min
3 - 4

Du behöver

Fisk

  • 500 g hoki
  • saltat vatten
  • 2 msk rödvinsvinäger

Äggsås

  • 1,5 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • 3 msk grädde
  • 4 st ägg, kokta och finhackade
  • Salt,
  • Örtsalt
  • vitpeppar
  • lite socker
  • persilja

Morotssallad

  • 4 skalade grovt hackade morötter
  • 0,5 st pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • Örtsalt och lite sambal

Tillbehör

  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Fisken låter du sjuda i vatten och rödvinsvinäger, det blir härlig stuns i fisken då!
  2. Såsen gör som så att du smälter smöret och rör ner mjölet. I med buljongen, om den är varm, tar du lite i taget och sipar glatt bort klumpar däremellan. När den är len börjar du krydda. Smaka av, åh, den ska vara sötsalt och len. Sen på med grädden. Sist persilja och ägg!
  3. Njut detta med kokt potatis och morotssallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept