Jonas raggarräkor med ris

20 min
4
Jonas raggarräkor med ris
Foto: Jenny Grimsgård

Smakrik räkröra med ris: en 80-talsklassiker som kan verka lite väl enkel i första taget men less is more, eller hur? Fixa riset innan du börjar med själva räkorna för de går fort som attan att laga till.

Redaktionen tipsar!

Hetta upp räkröran med paprikapulver, chiliflakes eller en gnutta kajennpeppar om du vill. Gott!

22 augusti 2011
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 500 g skalade räkor
  • 3 st paprikor (gärna i olika färg), hackade
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk crème fraiche
  • salt och peppar

Till servering

  • ris

Guldkant

  • gräslök eller färsk persilja

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Hacka grönsakerna och fräs dem i lite smör tills de blir mjuka.
  3. Häll över crème fraiche, koka upp, krydda och smaka av.
  4. I med skalade räkor nu och låt dem bli varma.
  5. Klipp över färska örter om du vill, servera med ris. Ät!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept