Jonas raggarräkor med ris

Jonas raggarräkor med ris
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Jonas raggarräkor med ris

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

8 ingredienser

20 min

Smakrik räkröra med ris: en 80-talsklassiker som kan verka lite väl enkel i första taget men less is more, eller hur? Fixa riset innan du börjar med själva räkorna för de går fort som attan att laga till.

Redaktionen tipsar!

Hetta upp räkröran med paprikapulver, chiliflakes eller en gnutta kajennpeppar om du vill. Gott!

Ingredienser

portioner
  • 500 g skalade räkor
  • 3 paprikor, hackade (gärna i olika färg)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 förp crème fraîche
  • salt
  • peppar

Till servering

  • ris

Guldkant

  • gräslök (eller färsk persilja)

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Hacka grönsakerna och fräs dem i lite smör tills de blir mjuka.
  3. Häll över crème fraiche, koka upp, krydda och smaka av.
  4. I med skalade räkor nu och låt dem bli varma.
  5. Klipp över färska örter om du vill, servera med ris. Ät!