Ingefärsheta räkor med äggnudlar

Ingefärsheta räkor med äggnudlar
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Ingefärsheta räkor med äggnudlar

12 ingredienser

Snabb, enkel och oj så god wok med räkor och nudlar. Små räkor kan du förstås också använda om du hellre vill det.

Holy basil finns i de flesta mataffärer bland färska kryddor.
Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida.

Ingredienser

portioner
  • 4 port äggnudlar
  • 15 tigerräkor e (ller vanliga räkor)
  • 4 schalottenlökar, finstrimlade
  • 4 salladslökar, skurna i ringar
  • 7 cm färsk ingefära, skuren i småbitar
  • 1 broccolistånd, bruten i mindre buketter
  • 2 msk neutral olja
  • 1-2 msk ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk fisksås
  • några rejäla nypor torkad chili
  • 1 kruka Holy basil

Gör så här

  1. Börja med att skala räkorna! Glöm inte att ta bort den lilla tarmen också…
  2. Koka nudlarna så att det är gjort.
  3. Skölj dem med kallt vatten i ett durkslag sedan, så klibbar de inte ihop så lätt.
  4. Nu kör vi! Hetta upp oljan i en rejäl wok.
  5. Fräs all lök och ingefära tillsammans.
  6. Sedan i med räkorna, fräs runt i ca 3 minuter.
  7. Efter det är det dags för allt annat (utom Holy Basil) att hoppa i.
  8. Rör om ordentligt och smaka av. Mer chili, fisksås?
  9. När det smakar underbart strör du över Holy Basil och börjar käka.