Marängtårtan George by Per

Marängtårtan George by Per
Foto: Husmorsorna

Här är den däringa toppsmarriga marängtårtan som heter George. Georga är en väldigt trevlig bekantskap! /Emma

Tårtan blir godare (men mindre estetiskt tilltalande) om den får stå och gojsa till sig ett par timmar. Ja, och när den har gojsat klart är det bara att garnera för glatta livet om du är sån, rosor, strössel, kaffebönor, sugrör, små traktorer, ja kör på bara! You are the boss over George!

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg


18 januari 2011
Visa mer

Du behöver

Pers chokladmousse

  • 5 st ägg
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 120 g smör

Övrig fyllning

  • vispgrädde
  • 1 burk konserverade mandarinklyftor
  • 2 st marängbottnar

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Smält choklad och smör i ett vattenbad.
  2. Dela upp äggulor och vitor.
  3. Blanda i äggulorna i chokladsmöret.
  4. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned försiktigt ner chokladsmeten i äggvitan så att så mycket luft som möjligt behålls.
  5. Häll upp i serveringskärl och låt stå i kylen i 24-48 timmar.
  6. Tårta
    Lägg en marängbotten på ett fat.
  7. Sprid ut chokladmoussen ovanpå.
  8. Lägg på mandarinklyftor. Det kan vara bra att låta dem rinna av ett tag innan så det inte blir för blött.
  9. Lägg på den andra maräng bottnen och täck med vispad grädde.
  10. Garnera för glatta livet efter behag, tycke och smak!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept