Husmorsornas key lime paj

Husmorsornas key lime paj
Foto: Husmorsorna

Key-limen är lite sötare än vanlig lime så smaka av fyllningen när du har vispat den så att den har rätt blandning av sött och surt.

Kondenserad mjölk hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Den står bland bakartiklar eller i "asiatiska hyllan".

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg


18 januari 2011
Visa mer

Du behöver

Pajskal

  • 15 st digestivekex
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 4 st ägg, stora
  • 1 burk kondenserad mjölk, 450 g
  • 1 dl limejuice, drygt
  • 1,5 dl socker
  • 0,25 tsk vinsyra (kan uteslutas men ger en bra stuns i fyllningen)

Gör så här

  1. Pajskal
    Smula kexen.
  2. Blanda smulorna med det smälta smöret.
  3. Tryck ut med tummarna i en springform och ställ den i kylen medan du vispar ihop fyllningen.
  4. Fyllning
    Sätt på ugnen till 175 grader.
  5. Dela på äggen, och ställ vitorna åt sidan ett tag.
  6. Vispa äggulorna vita och pösiga.
  7. Blanda med kondenserad mjölk vispa ett litet tag till.
  8. Nu skall limejuicen i. Vispa ett tag till tills det blir en ganska tjock smet.
  9. Häll den sedan i pajskalet och ställ det kallt tills marängen är klar.
  10. Nu vispar du äggvitorna, socker och eventuellt vinsyra tills de formar fina toppar.
  11. Klicka på över limefyllningen och ställ in hela pajen i ugnen. Låt stå tills marängen blivit gyllenbrun på topparna, det borde ta ungefär en kvart.
  12. Serveras iskall!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept