Sval avokadosoppa

Sval avokadosoppa
Foto: Jenny Grimsgård
Från Din matkasse

Mixad avokadosoppa som serveras sval. Garnera din avokadosoppa med finhackad rödlök, gurkbitar och några skivor rökt lax i bitar. Recept från boken Din matkasse.

Din matkasse


Anette är som besatt av avokado. (Eller avAkado som hon alltid säger. Det där med vokaler är inget Anette sätter större värde vid.) Hon vill ha avokado till ALLT. På smörgås, i sallad, rätt upp och ner, mixad, mald eller som här: i en underbar liten sommarsoppa

8 augusti 2012
Visa mer

Du behöver

Sval avokadosoppa

  • 2 st mogna avokado
  • 2 st hela gurkor
  • Saften och skalet från två lime
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl smetana
  • En halv kruka färsk mynta
  • Några droppar grön tabasco
  • 2 st vitlöksklyftor
  • En skvätt vitvinsvinäger
  • Salt och peppar

Garnering

  • 1 st liten rödlök, finhackad
  • Några skivor rökt lax
  • 0,25 st gurka i fina bitar

Gör så här

  1. Sval avokadosoppa
    Skär avokadon på mitten och ta bort kärnan från frukten (stoppa sedan kärnan i jord och vattna då och då, så kanske du har ett eget avokadoträd om några decennier).
  2. Skala gurkorna, skär dem på längden och skrapa bort de vattniga fröna i mitten med en sked.
  3. Spara en fjärdedel av gurkan till dekoration.
  4. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills du har en mjuk och krämig soppa.
  5. Späd avokadosoppan med mer buljong om du tycker att den blir för tjock, och smaka av.
  6. Salta, peppra, ha i mer vinäger eller kanske ohemula mängder tabasco? Smaka, smaka, smaka!
  7. Förvara sedan avokadosoppan svalt tills du ska äta den.
  8. Garnering
    Garnera innan servering avokadosoppan med finhackad rödlök, gurkbitar och några skivor rökt lax i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept