Muffins i miniformat

I säsong - årets alla frukter, bär och grönsaker
Foto: Jenny Grimsgård

Du vet väl att allt litet smakar extra gott? Om man bara får en liiiiiiten muffins så smakar den i upplevelse som en hel drös med bakverk. Det är sant! /Husmorsorna - receptet kommer från boken Kärleksmums.

Se fler recept från boken

Kärleksmums


31 oktober 2011
Visa mer

Du behöver

Muffins:

  • 225 g smör, mjukt
  • 2 dl socker
  • 2 dl råsocker
  • 4 st ägg,stora
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping:

  • 350 g choklad, vit
  • 300 g philadephiaost
  • 1 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 450 g smör, mjukt
  • 8 dl florsocker
  • karamellfärg röd, några droppar

Garnering:

  • bär, valfria
  • florsocker

Gör så här

  1. Muffins:
    Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker fluffigt och lätt, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  2. Sikta mjölet med bakpulvret och ställ blandningen åt sidan.
  3. Nu blandar du ner crème fraiche och vaniljsocker i ditt smörvisp och när det är väl omrört rör du försiktigt men ordentligt ner mjölblandningen.
  4. Klicka upp i muffinsformar (fyll dem till hälften ungefär) och låt dem ugnsmysa i 15 minuter. Känn efter med en sticka, de ska vara torra i mitten.
  5. Topping:
    Smält chokladen och ställ den åt sidan, vispa det mjuka smöret och osten krämigt, häll sedan i grädden försiktigt, lite pö om pö.
  6. Tappa ner chokladen och vispa. Häll i vaniljsockret och vispa ännu mer. Nu ska du ösa ner florsockret lite i taget medan du vispar hela tiden, tills du märker att du har rätt konsistens på din kräm. Den ska inte vara för lös för då rinner den av, men inte heller för hård för då blir det svårt att bre på den. Lagom med andra ord!
  7. Garnera dina muffins med cream cheese-krämen som du färgar med några få droppar röd karamellfärg samt bär och florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept