Gratinerad hummer med vitlöksbröd

Gratinerad hummer med vitlöksbröd
Foto: TV4

Du behöver

Hummer

  • 2 st hummer
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 8 st färska champinjoner
  • 0,5 st purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk majsstärkelse
  • vitlökssalt
  • vitpeppar

Vitlöksbröd

  • 4 skivor formfranska
  • 4 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • persillade

Gör så här

  1. Hummer
    Dela hummern och tag ur hummerköttet, skär det i små bitar.
  2. Hacka champinjonerna och purjolöken, fräs det i en stekpanna med smör och lite vitlökssalt.
  3. Häll grädden i en kastrull och lägg i fiskbuljongtärningen, rör tills buljongtärningen löst upp sig.
  4. Lägg sedan i champinjonerna, purjolöken, vinet, senap, tomatpuré och dill.
  5. Låt koka ca 30 min till det tjocknar, red sedan av med maizena.
  6. Blanda ner hummerköttet i stuvningen, fyll sedan hummerskalen med stuvningen, strö över riven ost.
  7. Blanda ner hummerköttet i stuvningen, fyll sedan hummerskalen med stuvningen, strö över riven ost.
  8. Vitlöksbröd
    Värm ugnen till 225 grader.
  9. Blanda smöret, vitlöken och persillade.
  10. Ställ i ugnen i cirka 8-10 minuter.
  11. Dela brödet så det blir två trekanter, servera till hummern.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept