Tagliolini i tomatsås med buffelmozzarella

30 min
4
Från Nyhetsmorgon

En härlig pasta i sås av tomat som serveras tillsammans med buffelmozzarella som har en lite skarpare smak än den vanliga mozzarellan.

7 mars 2008
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 500 g tagliolini
  • 5 dl tomatjuice
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g buffelmozzarella
  • 20 st körsbärstomater (ca)
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippe timjan
  • 2 st lagerblad
  • 50 g parmesanost
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek schalottenlöken och vitlöken i olivolja.
  2. Häll i tomatjuicen, timjan och lagerblad. Låt koka i 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan i saltat vatten.
  5. Häll av pastan och vänd ner den i tomatsåsen tillsammans med tomaterna och mozzarellan.
  6. Servera och toppa med basilika, parmesanost och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept