Mozzarellagrillad kalkonfilé med tomatsalsa & späd spenatsallad

50 min
4
Mozzarellagrillad kalkonfilé med tomatsalsa & späd spenatsallad
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Kalkon grillad med mozzarella som serveras med tomatsalsa och en spenatsallad med doft av basilika.

24 juni 2008
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 2 hg röd + gul cocktailtomat
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe vitlöksgräs eller blast från färsk vitlök
  • 0,5 dl citronjuice
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk honung
  • 2 dl olivolja
  • st salt och nymalen svartpeppar
  • 600 g kalkonfilé
  • 150 g mozzarellaost
  • 1 huvud krispsallad
  • 1 ask babyspenat
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl citronjuice

Gör så här

  1. Skär tomaterna på hälften och strimla salladslöken och vitlöksgräset i tunna skivor.
  2. Blanda dem sedan med citronjuice, vitlök, honung och olivolja.
  3. Smaka av med salt och peppar, låt salsan dra åt sig av smakerna i en timme innan servering.
  4. Skär mozzarellan i mindre bitar och skär 6 djupa snitt i kalkonen.
  5. Fyll hålen i kalkonen med osten och grilla den med lite olivolja på ett hett grillgaller.
  6. Salta och peppra.
  7. Tillaga klart filén i ugnen i 160˚C i ca 10 minuter eller tills det blir precis genomstekt.
  8. Plocka sallad, spenat och basilika till en späd sallad.
  9. Smaksätt den med olivolja och citron precis innan servering.
  10. Skär upp kalkonen i portionsskivor vid servering och servera tillsammans med salsa och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept