Örtspäckad lammstek med citron- och vinbräserad potatis

Örtspäckad lammstek med citron- och vinbräserad potatis
Foto: Jacob Grange
4

Du behöver

  • 800 g lammstek
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk rivet citronskal
  • 20 st färska potatisar
  • 8 st knippmorötter, skalade
  • 200 g champinjoner
  • 12 st vitlöksklyftor, skalade
  • 12 st steklökar, skalade
  • 4 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl kycklingfond
  • 3 dl grädde
  • 3 st lagerblad
  • maizena
  • smör & olivolja
  • ruccola
  • salt & svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka örterna och blanda med det rivna citronskalet.
  2. Stick hål i köttet med hjälp av en kniv och fyll hålen med örtblandningen.
  3. Bryn köttet i smör och olivolja.
  4. Tillaga köttet i 160 C i ca 15 min eller till en innertemperatur på 58 C, låt köttet vila innan servering.
  5. Stek grönsakerna i smör och olivolja till gyllene färg.
  6. Slå på vitt vin och koka ner till hälften.
  7. Tillsätt grädde, kycklingfond och lagerblad.
  8. Red av med maizena till lätt simmig koncistens.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Skär upp lammet i skivor och garnera med ruccola och örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept